Grattis till nya F&B-jobbet på Diplomat. Varför du tror du att de valde dig?
Jag tror jag fick jobbet utifrån att jag fick en bra kontakt med ledningen på Hotel Diplomat från dag ett. Jag kände att vi delar samma visioner och strävar mot samma mål. När jag har ett mål så ger jag inte upp förrän jag når dit.
Vad gör dig till en bra chef?
Jag ser inte mig själv som en typisk chef, utan snarare en ledare. Många kollegor beskriver mig som ödmjuk, rättvis och målinriktad. Jag lyssnar alltid på mina medarbetare och älskar att lyfta upp min personal och låta dem skina. Det är sällan man når sina mål själv, utan man gör det tillsammans.
Du har varit i final i Sveriges Mästerkock, viktigaste lärdomen?
Att aldrig ge upp oavsett situation och utmaning, samt vikten att tro på sig själv och att vara ödmjuk i alla situationer.
Du ska ”skapa nya matupplevelser”, har alla inte redan ätit allting?
Här på Hotel Diplomat ska vi skapa nya matupplevelser som inte tidigare har serverats i huset, men givetvis behålla en del klassiker. En upplevelse på Hotel Diplomat finns bara på Diplomat.
Är målet en stjärna i Guide Michelin?
Det är alltid kul med Michelin-stjärnor, men nu är mitt största fokus på att komma in i min nya roll och lägga energi på mina nya kollegor. Det är här grundstenen börjar.
Vad är det första du ser när du kommer in på ett hotell?
Det första jag lägger märke till är första bemötandet. Hälsar och ler personalen? Hur är atmosfären?
Strandvägen, är det Sveriges finaste gata?
Ja, absolut.
Hur börjar du din arbetsdag?
Jag brukar börja dagen med att hälsa på mina medarbetare, gå igenom min mejlbox och sedan börjar jag planera, skapa, strukturera och se framåt.
Din viktigaste KPI?
Kommunikation till all personal.
Uppnå målen som man faktiskt sätter.
Att vara väldefinierad.
Vad skulle få dig att byta arbetsgivare?
Just nu, absolut ingenting. Älskar mitt nya jobb! Inte alltid helt lätt att vara ny på jobbet, men utan utmaningar skulle det inte vara lika kul.
Besöksnäringens största utmaning?
Jag tror att en av de största utmaningarna för oss inom besöksnäringen är att attrahera talang, hänga med i utvecklingen och ha koll på trender. Inom besöksnäringen måste vi alla tänka mer långsiktigt med hållbarhet inom alla områden.
Namn: Daniel Lakatosz
Titel: Food & Beverage Manager
Familj: Sambo och 2 barn
Ålder: 31
Bor: Stockholm
Senaste resa: Portugal
Favorithotell: Hotel Diplomat, självklart!
Favoritfärjebolag: Oj, trivs bättre i luften. Har ingen favorit.
Favoritreseapp: Jag använder ej reseapp.
Flygbolag som jag åker helst med: SAS
Favoritdestination: Frankrike
Min drömresa: Bora Bora och Nya Zeeland
Detta vet vi inte om dig: Rädd för katter! Haha