Grattis Henrik Jakobsen till nytt jobb som General Manager för hotell Hobo i Stockholm. Varför valde de dig?
Jag fanns nära till hands (uppe på taket) och förhoppningsvis för att de har ett förtroende för att jag kan fortsätta utveckla och förfina hotellet och vårt erbjudande.
Du är redan chef på TAK och Stockholm under stjärnorna. Hur hinner du med?
Det gör jag faktiskt inte alltid dock är jag omgiven av ett gäng fullblodsproffs som alltid steppar upp när vi behöver det som mest.
Vad gör en hotellchef hela dagarna?
Släcker bränder, Städar toaletter, Motiverar, Säljer och Utvecklar.
Berätta om sommaren på TAK och Stockholms under stjärnorna?
Över all förväntan. Vi har unika produkter som står sig även under en pandemi. Stora takytor under bar himmel, frisk luft och god mat & dryck är en fin kombo.
Brunkebergstorgs största utmaning 2020?
Friåkare och pandemi.
Hur mår hotellen i Stockholm 2020. Kan det blir värre?
Hotellen mår betydligt bättre än vad dom gjorde i mars/april. Vi är helt klart på väg på rätt håll men vi längtar såklart efter våra internationella turister.
Vad har du gjort före Nordic Choice?
Director of Food & Beverage för Starwood Hotels Europa, Afrika & Mellanöstern baserad i Bryssel.
Och ja, vem är du egentligen?
En snäll och ambitiös kille med en enorm passion för hospitality
Din bästa egenskaper som chef?
Förmåga att bygga team där att alla jobbar åt samma håll.
Och vad kan du bli ännu bättre på?
Gå hem i tid.
Reseindustrins största utmaning?
Uthållighet genom denna tuffa tid då människor antingen inte får eller vågar resa.
Namn: Henrik Jakobsen
Titel: General Manager – Hobo, TAK och SUS (Stockholm Under Stjärnorna)
Familj: Sambo och 2 barn
Bor: Södermalm
Senaste resa: Staffanstorp
Favorithotell: Hobo
Favoritreseapp: Flygplansläge
Flygbolag som jag åker helst med: SAS
Favoritdestination: Palm Springs
Min drömresa: Tokyo
Detta vet vi inte om dig: Otroligt bra i armbrytning