Annons:

Premium

Club Med öppnar lyxresort i Oman 2028

Club Med, grundaren av all inclusive-konceptet, berättar nu att de kommer att öppna sin första resort i Mellanöstern 2028 – en satsning som kommer innebära arbetstillfällen och stärka den lokala ekonomin. Resorten kommer att vara beläget i Oman, som även är känt som The Norway of Arabia och är en del av Club Meds arbete med att utöka sitt lyxsortiment.

Nu ska all inclusive-grundaren öppna sin första resort i Mellanöstern – Club Med Exclusive Collection Musandam.

Platsen är känd för att vara den enda i världen med öken-fjordar och sticker ut med sina pittoreska kustbyar, historiska fort, kultur och marina liv. Resorten ligger 2,5 timmar från Dubais flygplats och en fem minuters båtfärd från staden Khasab, huvudstaden i Musandam-provinsen i Oman – som är omgiven av fantastisk natur och är en av de få platserna där det går att ta del av beduinernas livsstil och traditioner. 

– Club Meds framgång beror på vår pionjär-strategi, som starkt bidrar till utvecklingen av de regioner och områden där den har implementerats. Projektet för Club Med Musandam är en viktig milstolpe eftersom det är vår första närvaro i Gulfstaterna, säger Henri Giscard d’Estaing, ordförande för Club Med i ett pressmeddelande.

Resorten är ett resultat av ett samarbete mellan Club Med, Royal Court Affairs och Omran Group, utvecklare av Club Med Musandam. Resortet kommer sitt starka Club Meds engagemang för lokal utveckling och innebära 400 direkta jobb ytterligare 800 indirekta jobb i området. Projektet kommer också att sysselsätta omkring 1 000 anställda i flera utförandefaser, inklusive konstruktionen, vilket ger ett betydande lyft för arbetsmarknaden i Oman och i Musandam i synnerhet.

– Detta samarbete med Club Med är ett viktigt steg som är i linje med målet för Omrans vision inför 2040, som syftar till att få 11 miljoner turister till Oman för att öka inflödet av internationella turister, säger H.E. Salim bin Mohammed Al Mahrouqi, minister för kulturarv och turism.

På nytt jobb