Annons:

Se pressträffen när nyheten om SAS nya avtal med BRA flyg presenteras

Travel News var på plats när SAS vd Anko van der Werff meddelandett man tar över BRA flygs trafik och flyttar den till Arlanda.

Se pressträffen på Arlanda här med SAS vd Anko van der Werff och BRA:s ägare Per G Braathen.

SAS ingår ett avtal med flygbolaget BRA värt 6 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande.

Avtalet är skrivet över sju år och innebär att BRA efter årsskiftet kommer att flyga på uppdrag av SAS, främst med Arlanda som bas.

Överenskommelsen innebär att BRA:s flygplansflotta kommer att utökas och att fler piloter och kabinpersonal ska rekryteras. Samtidigt kommer personal som jobbar med marktjänster och administrativa funktioner att varslas.

Enligt uppgifter till DI innebär beskedet troligen att Swedavia lägger ner Bromma flygplats tidigare än planerat. BRA uppger att bolaget ska fortsätta flyga alla sina linjer från flygplatsen fram till och med december i år.

Se pressträffen på Arlanda här med SAS vd Anko van der Werff och BRA:s ägare Per G Braathen.

En kommentar

  1. Roland: Nu hänger jag inte med så förklara gärna någon för mig: alla BRA' s linjer (eller de man väljer att behålla) ska flytta till Arlanda men samtidigt varslar man personal på Arlanda. Borde man inte behöva mer personal? Svara

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 kommentar Öppna
Account Manager Sales – Sweden & Finland
Sista ansökningsdag:
23 september 2024
Reservation & Ticketing Agent – Copenhagen
Sista ansökningsdag:
30 september 2024