Annons:

SAS: Konkurs väntar om inte räddningsplan godkänns

SAS har gjort en del förändringar i den rekapitaliseringsplan som presenterade i slutet av juni. Förändringarna får stöd av flygbolagets tre största ägare: svenska och danska staten samt Knut och Alice Wallenbergs stiftelse (KAW). SAS varnar sina övriga långivare: godkänn den nya reviderade räddningsplanen, annars kan bolaget gå i konkurs.

Utan en överenskommelse kan SAS ”bli tvunget” att ansöka om konkurs och då kommer ägare av hybridobligationer och obligationer antagligen inte att kunna driva in sina fordringar, skriver flygbolaget.
– SAS framtid är beroende av ett framgångsrikt utfall av den Reviderade Rekapitaliseringsplanen såväl som att 4 miljarder svenska kronor i effektivitetsförbättringar uppnås genom att bolagets kostnadsstruktur anpassas för att möta en ny situation med lägre efterfrågan, säger Carsten Dilling, styrelseordförande i SAS, enligt pressmeddelandet.

3 kommentarer

  1. John Doe: Jag tror konkurs vore minst sämst. SAS är ju satt i en icke-position mellan LCC, de gamla stora drakarna med stort long-haul nätverk och TK/QR/EK flygbolagen.
  2. Ulf Larsson: Räddningsplanen kommer att gå igenom och SAS får en chans att fortsätta där man var innan pandemin. Dvs på rätt väg minst sagt. SAS som företag är en kassako för de Skandinaviska ländernas ekonomier och generar ca 34 miljarder/år till ländernas statskassor vilket gör att de pengar som stoppas in är kaffepengar jämfört med vad som fås tillbaka. Alla som är seriöst insatta i branchen känner till detta men det finns alltid de som har motargument
  3. Thomas Larsson: För att inte tala om vad Danska staten drar in på SAS och de båda har så gjort sen 50 talet, 70 år!!??Norrmännen hoppade av men undra inte om de räknar nu på detta. I ett land som har 33% i lönebikostnader som Sverige är SAS ett guldägg, hela tiden äter staten upp kakan och ändå har den kvar, håller med bolaget kommer att räddas oavsett rubriker ultimatum etc. som alla bara är spel för galleriet. Staten är ju inte direkt gynnad av lönesänkningar för då minskar skatteintäkterna.