Annons:

SAS storsatsar från Kastrup

SAS startar 15 nya flyglinjer från Kastrup i Köpenhamn från nästa sommar. Det är ett led i bolagets satsning på den danska flygplatsen som ett ”globalt flygnav”. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

”De nya linjerna som introduceras i sommarschemat är Krakow, Madrid, Budapest, Lyon, Valencia, Malta, Bukarest, Milan Linate, Sevilla, Åbo, Billund, Kristiansand, Harstad/Narvik och Bodø. Dessutom kommer det att ske en frekvenshöjning på 15 av de befintliga linjerna, inklusive nyckeldestinationer som Stockholm, Oslo, Prag, Berlin och Helsingfors, vilket stärker Köpenhamns position som ett globalt nav.

Med det senaste inträdet i SkyTeam fokuserar SAS på global räckvidd och kommer att fortsätta att utveckla Köpenhamn som sitt främsta nav för internationella resor. Köpenhamns attraktiva läge på den europeiska kontinenten möjliggör effektiva resor samma dag genom norra, centrala och västra Europa. Navet kommer också att fungera som en viktig transitpunkt för långdistansresor och förbinder Europa med Nordamerika och Asien. 

SAS på Kastrup

”Efter nytt ägande och slutförandet av vår omstrukturering framstår SAS som ett konkurrenskraftigt och finansiellt starkt flygbolag. Genom att förbättra Köpenhamn som vårt huvudsakliga nav och utöka vårt nätverk, ökar vi anslutningsmöjligheterna och driver ekonomisk tillväxt inte bara i Danmark utan i hela Skandinavien. När vi fokuserar på att bygga ett globalt nav i Skandinavien kommer Köpenhamn att bli en central inkörsport och föra regionen ännu närmare varandra, säger SAS vd Anko van der Werff i ett pressmeddelande.

Stockholm Arlanda, med mer än 70 direktlinjer och 120 dagliga avgångar, kommer att förbli en viktig inkörsport för europeiska och interkontinentala resor, med stöd av SAS nyligen annonserade partnerskap med Braathens Regional Airways AB (BRA) som kommer att optimera regionala flygtjänster. 

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna
Reservation & Ticketing Agent – Copenhagen
Sista ansökningsdag:
30 september 2024
Account Manager Sales – Sweden & Finland
Sista ansökningsdag:
23 september 2024