Annons:

SAS-anställda protesterar mot ny uniform

Vid årsskiftet ska SAS få en ny uniform. Men alla är inte nöjda. En grupp kabinanställda i Sverige har startat en namninsamling i protest mot den nya klädseln.

I september ska SAS presentera en ny uniform som omkring 8 000 anställda ska börja använda efter årsskiftet. Men redan nu har några provat den nya klädseln och alla är inte förtjusta.
En grupp ur kabinpersonalen har därför startat en namninsamling i protest mot den nya uniformen. Omkring 100 personer har skrivit under i dagsläget, de flesta kvinnor, rapporterar check-in.dk.
Det är främst passformen och uniformens snitt personalen protesterar mot.

Namninsamlingen är organiserad av anställda i Sverige men det finns  även en del danska namn på listan.

På SAS säger man att det kan finnas många åsikter om den nya uniformen.

– Det är naturligt att de som bär en uniform varje dag i jobbet har åsikter om den. Och det är helt naturligt att det bland våra tusentals anställda finns individuella åsikter om hur man vill att uniformen ska se ut, säger Cathrine Myren, kommunikatör på SAS till check-in.dk.

2 kommentarer

  1. L Lindmark: Typiskt för flygbranschen. När det går dåligt ska man byra uniformer eller måla om stjärtfenor - till vilken nytta för kunderna? Sorry men Posten är ett annat dåligt exempel också.
  2. Jessica: Ja eller så är det för att SAS firar 70 års jubileum. PS, det går bra för SAS...
På nytt jobb