Annons:

Ryanair förbjuds ta betalt för handbagage

Ryanair förbjuds ta betalt för handbagage enligt en portugisisk domstol, rapporterar Dagens Nyheter.

En portugisisk domstol har förbjudit Ryanair att ta betalt för handbagage. Tidigare utdömde också Spanien flera lågpris-flygbolag att betala drygt 1,7 miljarder kronor för att de vilseleder resenärer om kabinbagaget.

Enligt domen har Ryanair kränkt konsumenträttigheter genom att medvetet vilseleda konsumenterna att underskatta priset för flygresan. Ryanair har också beordrats att återbetala avgifter som debiterats en passagerare.

Den enda väskan som ofta tillåts tas med är en mindre som ryms under flygstolen. Men enligt domstolen i Portugal är handbagage en väsentlig del av transportavtalet och att tvinga passagerare att betala för en extra tjänst bryter mot regelverket.

Tidigare har Ryanair – tillsammans med EasyJet, Vueling och Volotea – bötfällts av Spaniens departement med ansvar för för konsumentfrågor för orättvisa avgifter kopplade till handbagage.

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna
Account Manager Sales – Sweden & Finland
Sista ansökningsdag:
23 september 2024
Reservation & Ticketing Agent – Copenhagen
Sista ansökningsdag:
30 september 2024