Annons:

Nu strejkar SAS-kabinpersonal i Norge

Över 100 SAS-anställda i Norge har idag gått ut i strejk. ”Alla SAS-flygningar” i landet kommer att drabbas på kort sikt, enligt Martinus Røkkum på fackförbundet Parat.

Senast midnatt på torsdagen var parterna tvungna att komma överens, men så blev det inte. Tidigt på fredagsmorgonen bekräftar de inblandade fackförbunden Fellesforbundet och Parat att förhandlingarna brutit samman.

Kabinfacket på Fellesförbundet har varslat om att 115 av deras medlemmar kommer att gå ut i strejk från och med fredagen. Från Parats sida kommer fem medlemmar att strejka på fredagen, vilket sedan är planerat att öka till totalt 40 under helgen.

SAS flyg Kastrup.

Tvistefrågan är inte oväntat lönenivåerna där man från fackligt håll lyft att SAS ligger mellan 15 och 30 procent lägre än konkurrenter, som till exempel Norwegian. Från fackets sida menar man nu att man stått stilla lönemässigt de senaste tolv åren.

”Det är särskilt olyckligt med en konflikt i en situation där företaget är under konkursskydd och i rekonstruktion och fortsatt förlorar pengar. Denna konflikten bidrar till att göra en redan svår situation ännu svårare”, säger Erik Lahnstein på NHO Luftfart.

.

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna