I ”Hello Hong Kong”-kampanjen lockar man tillbaka turisterna till Hong Kong med gratisresorna med Cathay Pacific, Hong Kong Express och Hong Kong Airlines.
Men Hong Kongs eget bolag Cathay Pacific vill också fresta magen, och tar hjälp av en av stadens 71 Michelinkrogar. Dudell’s med en stjärna som tidigare också funnits i London ska stå för att även flygplansmaten når nya höjder.
– Vi hoppas kunna ge våra kunder en oförglömlig introduktion till vår stads kulinariska utbud och en tröstande påminnelse om smaken av ett hem, säger Cathay Pacifics chef för kundupplevelse, Vivian Lo.
– Eftersom Duddell’s serverar kantonesisk mat är temat utan tvekan Hongkong-inspirerat. Vi vill skapa och föra Hongkongs traditionella smaker, med enkel tillgång, till olika delar av världen.
Första- och Business klasspassagerare kan bland annat njuta av berusade räkor med lagrat Huadiao-vin eller gaffelmör kyckling- och manetsallad med nötig sesamdressing. Som huvudattraktion finns ångad hälleflundra med cordycepsblommor.
Cathay Pacific kallar det sitt ”Hong Kong Flavours”-koncept ombord med genomtänkt designade menyer skapade av Duddell’s för att lyfta fram Hong Kongs kulinariska arv.
Duddell’s har redan en utpost på Hong Kong International Airport.
I en annan del av Asien pumpar cateringkockar för Singapore Airlines ut 19 miljoner flygmåltider ombord om året. Matbudgeten ligger på 500 miljoner dollar per år.
Insider Business har besökt deras största cateringanläggning inne på Changi flygplats för att se all mat produceras.