Annons:

Boeing-strejken “kan pågå ett tag”

Över 30 000 anställda på Boeing i USA strejkar sedan i fredags – och det ”kan pågå ett tag”, säger fackrepresentanten Jon Holden till radiokanalen NPR, enligt Reuters.

– Vi har mer övertag, mer makt och större möjligheter än vi någonsin haft, och våra medlemmar förväntar sig att vi ska använda det.

Förslaget om 25 procents löneökning över fyra år röstades ner av medlemmarna. Flera menar att det slopade bonuspaketet kapar ungefär hälften av löneökningen och att deras löner släpat efter i många år, rapporterar Reuters.

Strejken som påbörjades vid midnatt på fredag äventyrar Boeings produktion och hotar bolagets återhämtning, säger finanschefen Brian West till CNBC.

Hur stora effekterna blir beror på hur länge strejken pågår, tillägger han. Nu ligger fokus på att få till samtal med facket i början av kommande vecka.

– Vi måste nå en överenskommelse som är bra för våra anställda och deras familjer, säger West.

I fredags föll Boeing på börsen efter att kreditvärderingsinstituten Moody’s och Fitch varnat för att man kan sänka betygen om strejken fortsätter. Det skulle leda till ännu högre finansieringskostnader för det redan tungt skuldsatta bolaget, skriver CNBC.

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna
Reservation & Ticketing Agent – Copenhagen
Sista ansökningsdag:
30 september 2024
Account Manager Sales – Sweden & Finland
Sista ansökningsdag:
23 september 2024