Annons:

Något lägre intäkter för Pandox – tror på tydligt positivt driftnettobidrag i Q4

Pandox rapport något svagare än väntat.Hotellfastighetsbolaget Pandox driftnetto uppgick till 1.159 miljoner kronor i det tredje kvartalet 2024.

Hotellfastighetsbolaget Pandox driftnetto uppgick till 1.159 miljoner kronor i det tredje kvartalet 2024. Analytiker hade i snitt räknat med 1.200 miljoner kronor, enligt Infronts prognossammanställning. Från fastighetsförvaltning var driftnettot 933 miljoner kronor, jämfört med förväntningar på 965 miljoner kronor.

Kvartalets ebitda-resultat uppgick till 1.123 miljoner kronor. Väntat var 1.159 miljoner.

Totala intäkter uppgick till 1.873 miljoner kronor, mot väntade 1.937 miljoner kronor. 

I ett pressmeddelande skriver vd Liia Nõu följande:

”Kvartalets stora höjdpunkt var förvärvet av tre moderna och mycket lönsamma ’aparthotels’ (Residence Inn by Marriott) i centrala London för cirka 230 MGBP, som ger oss ökad exponering mot ett attraktivt hotellsegment. Hotellen förväntas initialt bidra med cirka 34 MGBP i intäkter och 17 MGBP i driftnetto, mätt i årstakt, motsvarande en direktavkastning om drygt 7 procent, och vi ser ytterligare avkastningspotential över tid.”

”I det fjärde kvartalet förväntar vi oss en stabil efterfrågan i hotellmarknaden och ett normalt säsongsmönster, där efterfrågan normalt minskar under andra halvan av december för att åter öka från mitten av januari. Nyöppningarna av Citybox Brussels och Scandic Go Sankt Eriksgatan 20, samt förvärven av Residence Inn by Marriott och DoubleTree by Hilton Edinburgh kommer att ge ett tydligt positivt driftnettobidrag i det fjärde kvartalet.”

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna