Annons:

Fat cat lockar till Szczecin

En gatukatt i Szczecin har blivit en av Polens främsta turistattraktioner. Den svartvita Gacek har blivit en snackis i sociala media och får nu en strid ström av besökare. Text: Janne Sundling

Att inte bli en ”fat cat” har längre varit ett uttryck i managementkonsulters föredrag. Inget som välväxte Gacek bryr sig om. Trots otaliga kattvideos i sociala media står han i en klass för sig med miljontals visningar på Facebook och You Tube. 

Gacek har i flera år haft sitt katthus på Kaszubskagatan i Szczecin, och började bli en turistattraktion redan 2020. Sedan dess har han status bara ökat.

– Det var värt att resa i tre timmar för att bli ignorerad av honom. Det rekommenderas, skrev en besökare.

– Jag flög från Oslo med mellanlandning i Gdansk för att se Gacek. Som väntat tog han ingen notis om mig vilket fullbordade denna händelse, skrev en annan.

Gacek togs om hand av sina grannar bland handlarna och de boende på gatan när han dök upp där för sju års sedan. Då som en mager och eländig katt. Med tiden och med bidrag i form av mat från sina vänner har han blivit tämligen fet.

Stadens djuromsorg har vädjat till besökarna att inte mata Gacek. Vill de ge honom något bör det packeteras och delas ut i lagom takt av hans värdar på gatan. 

”Jag ställer glatt upp på att det tas bilder, men snälla klappa mig inte när jag tar en tupplur”, står det också på ett anslag.

Kommentarer är stängda.

Reservation & Ticketing Agent – Copenhagen
Sista ansökningsdag:
30 september 2024