Annons:

Brons till Sverige i kock-VM

Svenska kocken Gustav Leonhardt och hans team fick bronsmedalj i den prestigefyllda kocktävlingen Bocuse d'Or i Lyon.

Gustav Leonhardt blev årets kock som 25-åring och har bland annat arbetat på stjärnkrogarna Agrikultur och Aira i Stockholm. Nu kan han även titulera sig som tredje bäst i världen på matlagning, efter att ha tagit brons i kock-vm Bocuse d’Or.

”Vi är stolta över vår insats i årets Bocuse d’Or. Nivån har varit extremt hög och vi har verkligen fått visa vad svensk gastronomi står för” säger Leonhardt i ett pressmeddelande.

Gustav Leonhardt

Danmark knep andraplatsen och Frankrike kammade hem hela tävlingen. Att två nordiska länder får topplacering är dock inte helt otippat.

Tommy Myllymäki, president för Bocuse d’Or Sverige, säger att Leonhardt och det svenska teamet har ”visat vad som är möjligt genom att kombinera svenskt mathantverk med innovativt tänkande”.
I mars tog Leonhardt silver när Europafinalen av Bocuse d’or avgjordes i Trondheim.

Bocuse d’or är världens mest ansedda gastronomiska tävling med 65 länder som deltar globalt.

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna
Business Area Manager – Solresor
Sista ansökningsdag:
21 februari 2025