Annons:

Scandic sätter REVPar-rekord

Scandic levererade ett starkt andra kvartal med positiv prisutveckling där RevPAR nådde en ny rekordnivå om 828 SEK jämfört med 749 SEK föregående år. Bolaget ökade sin omsättning och försäljning i årets andra kvartal, men det justerade rörelseresultatet minskade med 30 procent. Skälet är dels engångskostnader, men också investeringar under året, bland annat renoveringar och satsningar på det nya konceptet Scandic Go, med prisvärda och centrala hotell, skriver bolaget.

Efterfrågan i kvartalet var stabil och beläggningsgraden var på 63 procent, i linje med samma period 2022. Scandic levererade ett starkt andra kvartal med positiv prisutveckling där RevPAR nådde en ny rekordnivå om 828 SEK jämfört med 749 SEK föregående år.

I rapporten lyfter bolaget också att man har ökat sina priser jämfört med motsvarande kvartal förra året. Störst har ökningarna varit i Norge och Danmark, där priset för ett rum ökade med 9 procent. Därefter kom Sverige med en prisökning på 8 procent.

– Vi förväntar oss ett starkt tredje kvartal drivet av fortsatt höga nivåer av fritidsresande under sommaren samt att företagsresande och möten tar fart i senare delen av kvartalet. Baserat på nuvarande bokningsläge förväntar vi oss en beläggningsgrad i nivå med samma period föregående år, till högre genomsnittspris per rum, skriver Jens Mathiesen, Vd & koncernchef i ett pressmeddelande.

Andra kvartalet

Omsättning: 5 693 mkr

Väntat (Infront): 5 408 mkr

2022: 5 276 mkr

Justerat rörelseresultat: 772 mkr

Väntat (Infront): 737 mkr

2022: 1 083mkr

Justerad rörelsemarginal: 13,6%

2022: 20,5%

Kommentarer är stängda.