Annons:

Premium

Flygpriserna spås bli billigare efter sommaren

De höga priserna på flygbiljetter i ekonomiklass kommer att sjunka under de kommande sex månaderna. Det spår resebyrån Flight Centre. Av: Linda Iliste

”Singapore Airlines och Quantas kommer att sänka sina priser för att förbli konkurrenskraftiga”

– Flygbolag erbjuder nu låga priser på biljetter efter sommaren, särskilt de bolag som trafikerar transatlantiska rutter.

Det säger Justin Penny, flygchef på Flight Centre UK som är en del av den globala resebyrån Flight Centre, i en intervju med Travel Weekly.

Uppdämd efterfrågan på resor har under året fått priset på flygbiljetter i ekonomiklass att skena. En efterfrågan som det nu syns en marginell nedgång i.

I takt med att rädslan för snabbt ändrade reserestriktioner släpper vågar även allt fler konsumenter boka flygresor med en mellanlandning.

Kombinationen av detta leder till att utbudet av prisvärda erbjudanden på indirekta flygrutter växer, menar Penny. Bland annat British Airways och Virgin Atlantic har kampanjer för att fylla kabinerna under det första kvartalet 2024.

– Singapore Airlines och Quantas kommer att sänka sina priser för att förbli konkurrenskraftiga, tror Penny.

Eftersom priserna på sommarresor inte kommer att sjunka är rekommendationen till konsumenter att blicka framåt och säkra erbjudanden under nästa år.

Reservation & Ticketing Agent – Copenhagen
Sista ansökningsdag:
30 september 2024
Account Manager Sales – Sweden & Finland
Sista ansökningsdag:
23 september 2024