Annons:

Premium

Europas bästa campingländer: Sverige i topp tio

Gott om fyrstjärniga recensioner och behaglig medeltemperatur på sommaren. Det är två av anledningarna till att Sverige just rankas som ett av Europas bästa länder för campingresor.

Det är GO Outdoors som nyligen genomfört en studie om detsamma. 

I den har de brittiska friluftsexperterna i ett urval europeiska länder tittat på antalet campingplatser per 10 000 kvadratmeter, antalet campingplatser med fyrstjärniga (eller högre) recensioner, antalet Googlesökningar på campingsemester samt genomsnittlig nederbörd per år och genomsnittlig maxtemperatur under juli månad.

I topp tio delar Sverige niondeplats med Italien. Båda länderna får en medelpoäng på 7,42 av 10 möjliga. 

I Sverige finns 16 campingplatser per 10 000 kvadratmeter; 39 procent av dem har fyrstjärniga (eller högre) recensioner. Det regnar i genomsnitt 635 millimeter per år och juli har en medeltemperatur på max 22 grader. 

Tyskland ligger i topp. Bland landets 61 campingplatser per 10 000 kvadratmeter har hela hälften recensioner på fyra stjärnor eller högre. Landet har mindre nederbörd än många andra europeiska länder i studien, och med nära nog 2 000 Googlesökningar är Tyskland också ett av de europeiska länder som flest söker på när de är på jakt efter information om campingsemester. 

Plats två innehas av Danmark. Här finns 119 campingplatser per 10 000 kvadratmeter och även 50 procent av dem har fina recensioner. 

Reservation & Ticketing Agent – Copenhagen
Sista ansökningsdag:
30 september 2024