Annons:

Premium

“Ett drömjobb som tickar alla boxar”

Emil Larsson är ny VD på RK Travel Group, Nordens ledande grossist inom gruppresor. Här svarar han på Travel News klassiska på-nytt-jobb-enkät.  - Jag har lovat ägarna att ta hand om medarbetarna och att göra allt i min makt för att hjälpa våra kunder att lyckas. När våra kunder lyckas så går det också bra för oss.

Grattis Emil Larsson, du är ny VD på RK Travel Group, varför valde ägaren Göran Grell dig tror du?
Tack! Göran, tillsammans med resten av styrelsen, gav mig förtroendet att förvalta och utveckla RK Travel Group utifrån vad de ser att bolaget behöver framåt; någon som på ett ödmjukt sätt kan ta tillvara all den kunskap som finns i företaget och samtidigt utmana med nya infallsvinklar och fortsatt digitalisering.

Varför valde du att bli vd för RK Travel Group?
Detta är ett drömjobb som verkligen tickar alla boxar. En spännande bransch med stora möjligheter att göra något meningsfullt. Ett välskött bolag med kompetenta medarbetare och där jag tydligt såg att jag kunde tillföra värde.

Men det som fick mig att känna att uppdraget var rätt för mig var att det under rekryteringsprocessen stack ut hur varmt styrelsen pratade om medarbetarna. Det gjorde mig trygg med att jag skulle trivas och att våra värderingar matchade.

Göran Grell, ägare och ledamot i styrelsen, Emil Larsson, vd och Sabine Söndergaard, styrelsens ordförande.

Exakt vad är RK Travel Group?
Nordens ledande grossist inom gruppresor. Vi har i snart 50 år producerat gruppresor åt bussföretag och resebyråer, vilket innebär att vi bokar hotell, flyg, rederier, arrangemang etc. för ca 3 000 grupper per år. Våra fantastiska kunder finns i Sverige, Norge, Danmark och Finland och genom att anlita oss får de en stark och engagerad samarbetspartner och frigör samtidigt tid för sin försäljning.

Många av Travel News 50 000 läsare vet vem du är, men inte riktigt alla, berätta.
Vi får nog anta att jag är ett nytt ansikte för de flesta av Travel News läsare eftersom jag är helt ny i branschen.

Jag kommer senast från en tjänst som vice VD på kontorshotellet World Trade Center i Göteborg. Tidigare har jag arbetat som bolagsjurist på Liseberg, advokat inom affärsjuridik och organisationsutvecklare på advokatbyrå. Jag tycker det är otroligt spännande att hjälpa människor och verksamheter att utvecklas och växa. 

Vad gör en vd på RK Travel Group hela dagarna?
I nuläget lägger jag i princip all min tid på att få förståelse för branschen, bolaget, våra kunder, våra partners och mina nya kollegor.

I senaste bokslutet för 2023 gjorde RK Travel Group en vinst på 11 Mkr på en omsättning på 308 Mkr. Vad har du lovat ägarna i framtiden? 
Jag har lovat ägarna att ta hand om medarbetarna och att göra allt i min makt för att hjälpa våra kunder att lyckas. När våra kunder lyckas så går det också bra för oss.

Hur ska ni öka vinsten i framtiden?
Vi ska varje år hjälpa våra kunder att genomföra fler och ännu bättre resor med ännu nöjdare resenärer, och tillsammans med våra kunder skapa de upplevelser som resenärerna efterfrågar. Gör vi det så kommer fler resenärer resa med våra kunder, och då tjänar både vi och våra kunder mer pengar.

Vad lärde du dig som vice VD på World Trade Center Göteborg?
Bolagets VD, Tom Rydell, är den bästa kulturbyggare jag någonsin träffat. Att få arbeta nära honom var otroligt lärorikt, och hans sätt att vara kommer inspirera mig resten av min karriär.

Reseindustrins största utmaning? 
De svenska resenärernas ekonomiska situation är en stor utmaning. Dels gör höga räntekostnader och hög inflation att man har mindre pengar till resande, dels gör kronkursen att det blivit dyrare att resa ut i Europa. Att vi trots detta ser en tillväxt mot tidigare år skvallrar om att svensken är otroligt ressugen och att den äldre målgruppen som oftast väljer gruppresan inte är fullt lika konjunkturkänslig. 

Namn: Emil Larsson

Titel: VD

Familj: Sambo Alexandra och en 1,5-årig son

Bor: Göteborg

Senaste resa:  Skidresa till Val Gardena

Favorit Nyckeltal: Antalet sålda platser på våra resor
Varje såld plats representerar inte bara en intäkt utan också en människa som får längta efter en resa, uppleva den i gemenskap med andra och sedan dela minnena med nära och kära.

Favorithotell: La Pensione Hotel i Vignamaggio, Toscana

Favoritfärjebolag: Som göteborgare; Stena Line 

Favoritkryssningsbolag: Royal Caribbean

Favoritreseapp: När man tar en löptur för att upptäcka en ny storstad är google maps fantastiskt.

Flygbolag som jag åker helst med: Alla som tar mig från A till B i tid

Favoritdestination: Norra Italien

Min drömresa: Med Hurtigruten till Svalbard

Detta vet vi inte om dig: Som cocktail-nörd spanar jag alltid in listan ”The World’s 50 Best Bars” innan jag besöker en ny storstad.

På nytt jobb