Annons:

Premium

Welcome Hotel förbereder kraftig expansion

– Vi har drivit verksamheten i 40 år och har ett sunt bolag. Med tanke på det vi vet kommer att hända i Barkarbyområdet och jättemöjligheterna vore det nästan tjänstefel att inte satsa, säger Welcome Hotels vd Patrick Roos till Travel News. Text: Peter Mathsson Källa: Eivora

I dagarna har hotellet fått en godkänd detaljplan för en omfattande utbyggnad vid infarten till Stockholm från E18. I planerna ligger ytterligare 80 rum utöver dagens 140, utbyggd restaurang och spa. Det sker mot bakgrund av det expanderande Barkarbyområdet med fler bostäder och kontor samtidigt som stadsdelen får förbindelse med tunnelbana, regionaltåg och Förbifart Stockholm.

Travel News granskar och analyserar varje år runt 2 500 företags bokslut med data från Eivora och Bolagsverket.

Bokslutet för 2023 visar en imponerande tillväxt. Omsättningen under året steg till 68,6 miljoner kronor, en ökning från 61,9 miljoner under 2022. Trots en minskning i kassan till 12,6 miljoner kronor från 18,3 miljoner under 2022, lyckades bolaget fortfarande öka resultatet till en vinst på två miljoner, jämfört med vinsten på 759 000 kronor för 2022. Det gör bolaget till en Top performer inom hotellbranschen.

Hotellet har tre kundkategorier: affärs-, konferens- och privatlogi.

Welcome Hotels vd Patrick Roos

– Det är inte minst tack vare privatmarknaden som vi har kunnat växa, berättar Patrick Roos. När vi först skapade vårt spa undrade folk hur man kunde etablera det i Barkarby. Men vi har ett enormt geografiskt upptagningsområde för staycation i närområdet och har blivit ett destinationshotell som man inte vill lämna.

Nu satsar alltså hotellet offensivt.

– Vi har jobbat stenhårt och det känns oerhört roligt att kunna utveckla verksamheten för framtiden.

Text: Peter Mathsson Källa: Eivora