Annons:

Premium

Superår för Stordalens budgethotell på Arlanda ”Rätt produkt till rätt pris – det är strategin som lyckats”

- Nyckeln till framgång är att ta hand om personalen. Vi ligger väldigt högt i personalnöjdhet, vi har låg personalomsättning och en låg andel sjukskrivningar, säger Jostein Rajala till Travel News. Hotell har visat enastående resultat och är rankat som en 'Supernova' inom hotellbranschen.

Bokslutet för 2023 visar att omsättningen steg till 168,2 miljoner kronor från 144,6 miljoner året innan. Vinsten för året blev närmare 40 miljoner kronor, en dramatisk förbättring från förlusten för 2022 på 4,3 miljoner kronor.

Strawberryhotellet vid Arlanda flygplats öppnade i januari 2020 och har hittills – trots pandemin – tagit emot omkring en halv miljon gäster.

– Under 2023 låg beläggningen på 86,6 procent, vilket är väldigt bra för ett hotell med 503 rum. Hittills i år ligger vi på 85 procent men vi kommer att nå samma nivå som förra året.

Jostein Rajala, vd på Comfort Hotel Arlanda Airport, var med om att bygga hotellet från grunden.

– Därför känns det extra kul. Nyckeln till framgång är att ta hand om personalen. Men vår höga beläggning och korta vistelser städar vi nästan alla rum varje dag. Vi ligger väldigt högt i personalnöjdhet, vi har låg personalomsättning och en låg andel sjukskrivningar.

Framgången för Comfort Hotel-konceptet vid Arlanda flygplats har följts av liknande satsningar i Köpenhamn och Helsingfors.

– Vi har ingen lågsäsong utan hög beläggning året runt. Vi är nummer ett på Tripadvisor och har internt en hög rating. Att upprätthålla den nivå innebär ett dagligt arbete. Det är alltid utmanande att planera verksamheten men det är lättare när man vet vad man har att jobba med. Vi är inne på vårt femte driftår och i år har vi ett stort fokus på rummen.

Text: Peter Mathsson

Källa: Eivora

På nytt jobb