Annons:

Premium

Nybyggda Åhus Seaside rapporterar vinst

– Åhus Seaside, som invigdes i juni 2022, hade ett starkt år under 2023. Under året gjorde vi stora insatser för att göra hotellet känt på marknaden i Sverige och Danmark parallellt med omfattande kostnadsbesparingar, säger ägaren Kjell Jakobsson till Travel News. Text: Peter Mathsson Källa: Eivora

”Resultatet var egentligen avsevärt bättre men vi valde att ta stora engångskostnader i 2023-års resultat”

Det nybyggda hotellet ligger precis vid stranden med 72 rum, sex konferenslokaler, restaurang samt ett spa på 1 400 kvm. Åhus Seaside ingår i Kjell Jakobssons grupp Room Republic som utöver Åhus har hotell i Halmstad, Helsingborg, Hässleholm samt två hotell i Palma de Mallorca.

Travel News granskar och analyserar varje år runt 2 500 företags bokslut med data från Eivora och Bolagsverket.

Under 2023 omsatte Åhus Seaside 77,2 miljoner kronor vilket egentligen inte kan jämföras med omsättningen 2022 på 38,7 miljoner eftersom hotellet då bara vara öppet i sju månader. Vinsten för 2023 var 1,8 miljoner jämfört med förlusten för 2022 på 12,1 miljoner. Det innebär att hotellet är en Top performer i branschen, alltså bättre än hälften av konkurrenterna. Vinsten mäts både på marginal och på faktiskt resultat.

– Resultatet var egentligen avsevärt bättre men vi valde att ta stora engångskostnader i 2023-års resultat, förklarar Kjell Jakobsson. Vi har haft en fortsatt positiv utveckling men kanske inte fullt så positiv som vi hade hoppats. Marknaden är lite trög och vi trodde nog att ökningstakten skulle vara ännu högre.

Text: Peter Mathsson Källa: Eivora

Account Manager Sales – Sweden & Finland
Sista ansökningsdag:
23 september 2024
Reservation & Ticketing Agent – Copenhagen
Sista ansökningsdag:
30 september 2024