Annons:

Premium

Landvetter Airport Hotel vill få fler att välja stressfri semesterstart

– Vi ser ljust på framtiden och det går absolut åt rätt håll, säger hotellchef Sabina Nilsson till Travel News.

Hotellets omsättningen ökade 2023 till 58,19 miljoner kronor, en uppgång från 45,11 miljoner kronor för 2022. Men trots ökad omsättning redovisades en förlust i årets resultat på 1,88 miljoner kronor, som dock är en förbättring från förlusten 2022 på 7,29 miljoner kronor.

Läget intill Landvetter flygplats påverkar hotellet i stor utsträckning

– De flesta som bor hos oss är affärsresenärer eller privatpersoner som övernattar i samband med flygresor. Andra ska deltaga i en konferens där en eller flera deltagare kommer med flyg, berättar Sabina Nilsson.

För att locka fler övernattande gäster till flygplatsen behöver hotellet få fler att förstå mervärdet av att starta sin semester redan innan de beger sig ut i världen. Och att de inte heller behöver stressa iväg till sina hemorter direkt när de kommit hem till Landvetter.

– Vi vill att vårt hotell ska vara en plats där gästerna känner sig omhändertagna och kan slappna av, en oas på flygplatsen. Vi tror också starkt på värdet som kommer av att människor träffas på riktigt och är övertygande om att affärsresenärer kommer börja flyga mer när just det behovet kommer tillbaka.

Under 2023 planerade och genomförde Landvetter Airport Hotelenviss uppgradering av såväl hårdvara som mjukvaran på hotellet för att effektivisera och förstärka verksamheten.

– Vi håller nu fortsatt på med renovering av gästrum och vår restaurang och har även satt igång med ett spännande marknadsarbete och utbildning av personal som vi ser fram emot att genomföra under året.

Landvetter Airport Hotel hade enligt bokslutet 35 anställda under 2023, en minskning från en tidigare 43 personer. Personalomkostnaderna steg till 23,65 miljoner kronor, en ökning från 22,95 miljoner kronor under 2022. Kassan minskade till 4,72 miljoner kronor, jämfört med 9,19 miljoner kronor föregående år.

Text: Peter Mathsson

Källa: Eivora

Account Manager Sales – Sweden & Finland
Sista ansökningsdag:
23 september 2024
Reservation & Ticketing Agent – Copenhagen
Sista ansökningsdag:
30 september 2024