Annons:

Premium

John Bauer Hotel fortsätter redovisa stark vinst

– Vi är ett gediget familjeföretag som även under krisigare tider valt att investera mycket i vår fastighet. Det gör att vi nu har en konkurrenskraftig produkt, säger vd Katarina Fingal till Travel News. Text: Peter Mathsson Källa: Eivora

I bokslutet för John Bauer Hotel i Jönköping, som omfattar perioden 1 maj 2023 till 30 april i år, redovisar hotellet en omsättning på 55,3 miljoner kronor, vilket är en minskning jämfört omsättningen för den föregående perioden på närmare 59 miljoner.

Trots den lägre omsättningen har bolaget lyckats upprätthålla en stark vinst på 8,1 miljoner kronor, något lägre än den tidigare vinsten på 8,7 miljoner. Denna stabila prestation befäster bolagets position som en Supernova inom hotellbranschen, enligt data från Eivora.

Vid periodens slut hade bolaget en kassa på drygt 11 miljoner kronor, en minskning från föregående års drygt 12 miljoner. Utdelningen till aktieägarna förblev oförändrad på 7,2 miljoner.

– Under 2023 lyckades vi hålla i den höga rumsbeläggningen från rekordåret 2022 efter pandemin. Med påkostade hotellrum och en designad lobby ser vi ljust på 2024 som också ser ut att bli ett extra bra mötesår i Jönköping, förklarar Katarina Fingal.

Travel News granskar och analyserar varje år runt 2 500 företags bokslut.