Annons:

Premium

Hotell Södra Berget befäster ranking som Supernova

– Det vi vill erbjuda är en hotellupplevelse som gör att gästerna vill vara kvar hos oss hela tiden från att de checkar in till att de checkar ut. Det är nyckel till vår framgång, säger Hotell Södra Bergets ägare och vd Patrik Attini till Travel News. Text: Peter Mathsson Källa: Eivora

Omsättningen för Sundsvallshotellet uppgick 2023 till 122 miljoner kronor, något lägre än 2022-års omsättning på 126 miljoner. Vinsten för året landade  på 26 miljoner kronor. Under 2022 redovisade företaget en vinst på 29 miljoner och under 2021 var vinsten 21 miljoner kronor.  

Historiken visar en kraftig förbättring av Hotell Södra Bergets resultat med en ökning av omsättningen på närmare 60 procent från 2018 till 2022–2023.  Det innebär att bolaget rankas som en Supernova, ett av landets mest lönsamma företag i hotellbranschen.

Personalkostnaderna 2023 var stabila på 36 miljoner kronor. Företagets kassa minskade till 59 miljoner kronor, jämfört med 64 miljoner 2022. Trots detta ökade utdelningen till aktieägarna till 50 miljoner kronor.

Patrik Attini.

– Uppgången började redan under pandemin då vi ökade omsättningen med 30 procent. Vi hade varit ett stort konferenshotell och under pandemin stod vi med tomma lokaler. Då svängde vi om med fokus på spa, hemester och familjer. Och vi fick till en bra produkt. När pandemin klingade av fick vi även tillbaka konferenserna.

Södra Berget har successivt uppgraderats och är nu ”ultramodern”, enligt Patrik Attini.

– Nu har vi nått den nivå där vi vill ligga. Vi har gått igenom hela hotellet och det som kvarstår är småputs. Vi erbjuder en bra produkt för konferens, mässor, weekendresenärer och affärsresenärer. Vi har, kort sagt, dammsugit de flesta segment. Och det innebär att vi har en bra och jämn beläggning.