Annons:

Premium

Harsa Konferens & Fritid vann på snörik vinter

– Den gångna vintern var det mycket bra med snö och vi kunde leverera fina skidspår, berättar ägaren Anders Snar för Travel News. Text: Peter Mathsson Källa: Eivora

I bokslutet för perioden 1 maj 2023 till 30 april 2024 rapporterar Harsa en omsättning på närmare 11 miljoner kronor, drygt 600 000  kronor mindre än föregående period. Trots detta lyckades bolaget generera en vinst på 516 000 kronor, ett fortsatt positivt resultat i linje med tidigare år. Kassan uppgick till 4,62 miljoner kronor, jämfört med 5,12 miljoner kronor från bokslutsåret innan.

Travel News granskar och analyserar varje år runt 2 500 företags bokslut med data från Eivora och Bolagsverket.

Harsa Konferens & Fritid är därmed en Top performer inom hotellbranschen, vilket innebär att resultat är bättre än hälften av konkurrenterna i branschen. Vinsten mäts både på marginal och på faktiskt resultat.

Anders Snar, vd och ägare

– Det vi har förändrat är att vi har dragit ner på restaurangverksamheten vår, sommar och höst och bara öppnar upp den för grupper och enskilda event, säger Anders Snar. Att hålla igen under lågsäsongerna tror jag har den största effekten.

Rum och stugor kan man hyra året om och under vintern är restaurangen öppen dagligen. Harsagården ligger 400 meter över havet 18 km sydväst om Järvsö. Anläggningen erbjuder 80 km välpreparerade skidspår och dessutom skate- och elljusspår. Målet är minst fem km klassiskt åkbara spår 1 december–15 april. Om snön uteblir kan gäster boka av eller boka om.

Text: Peter Mathsson Källa: Eivora

Reservation & Ticketing Agent – Copenhagen
Sista ansökningsdag:
30 september 2024