Annons:

Premium

Företagsresor i Umeå går bättre än någonsin

– Före pandemin var vi 18 medarbetare. Nu är vi elva och tjänar mer pengar än tidigare. En av våra konkurrenter gick omkull i pandemin men vi kämpade på. Sedan dess har det bara gått uppåt, säger vd och huvudägare Mats Lindgren till Travel News.

Företagsresors omsättning 2023 uppgick till 94,5 miljoner kronor, en markant ökning från 2022-års omsättning på 82,4 miljoner. Resultat blev en vinst på strax under tre miljoner, vilket är i paritet med vinsten 2022. Bolaget hade en kassa på 4,1 miljoner och utdelningen till aktieägarna 2023 var oförändrad från 2022 på fyra miljoner kronor.

Genom åren har bolaget visat en stabil utveckling och rankas därmed som en Top performer inom resebyråsektorn.

– Jag har 45 år i branschen och det har varit  ett berikande och spännande jobb i alla år. Med undantag för pandemin har det gått bra sedan vi startade företaget 1996, berättar Mats Lindgren.

Umeå kommun är en stor kund men övriga kunder är stora privata företag, inte minst inom skogsindustrin.

– Umeå är en expansiv region. Förutom affärsresor, som ger en grund, är grupp- och konferensresor en viktig del i vår verksamhet. Vi har tre personer som hanterar gruppresor och hade 2023 med en hel del stora konferenser.

Att bolaget gått så bra genom åren tillskriver Mats Lindgren bland annat sparsamhet som innebär att strikt hålla i kostnaderna.

– Resor är, så att säga, min hobby och sedan har jag lärt mig affärsmannaskap.