Annons:

Premium

First Class Travel – ett av Fluins växande bolag

– Vi är inne i en expansiv period och har köpt flera företag för att nå synergier, säger Al Fluin, ägare och vd, till Travel News. Text: Peter Mathsson Källa: Eivora

First Class Travel skräddarsyr resor för privatpersoner och affärsresenärer. Al Fluin, som för snart 30 år sedan startade Here We Go Sportresor, köpte företaget 2019 strax före pandemin. Bokslutet för 2023 visar att bolaget hade en omsättning på 35,5 miljoner kronor, väsentligt högre än omsättningen 2022 på 23,9 miljoner. Vinsten för 2023 blev 1,5 miljoner, drygt dubbelt så mycket som vinsten 2022. Det innebär att First Class Travel är en Top performer inom resebranschen, alltså bättre än hälften av konkurrenterna.

Travel News granskar och analyserar varje år runt 1 500 företags bokslut med data från Eivora och Bolagsverket.

– Varför syr man inte ihop sin egen resa? Ja, alla kan bygga hus men gör det inte och alla kan måla en vägg men gör det inte. Vill man ha en basmåltid kan man gå till McDonald’s, vill man ha en minnesvärd måltid går man till en Michelinrestaurang. Har man pengar vill man ha service och det ser vi till genom att ha kompetent personal, framhåller Al Fluin.

Han beskriver sin roll som att få ihop laget. Som tidigare fotbollsspelare och tränare drar han paralleller till sporten.

– Jag började för 30 år sedan med fotbollsreor. Jag tyckte nog en gång i tiden att jag var en ganska bra fotbollsspelare men kanske inte riktigt så bra att jag blev professionell. Att driva ett reseföretag är som ett lag, Man måste skapa en dynamik. Man kan inte ha elva Zlatan i laget, man behöver ett mittfält och en backlinje också.

Al Fluin, ägare och vd

First Class Travels roll är att ge reseråd, enligt Al Fluin.

– Kunderna kanske vet vad de vill men vår roll är att ge råd. Vill man ha det lugnt på semestern är kanske inte Magaluf bästa stället. Vi kan föreslå Palma i stället. Vi hjälper och stöttar kunderna.  Om man alltid bott på ett femstjärnigt hotell är risken ganska stor att man inte kommer att trivas på ett trestjärnigt.

En av utmaningarna är att locka rätt medarbetare till bolagens kontor i Höllviken, 25 kilometer söder om Malmö.

– Det gäller att anställa bra och vettiga medarbetare och de är inte lätt att hitta. Kanske det är lättare i Malmö eller Göteborg men å andra sidan är de mer rörliga där.

Utöver First Class Travel och Here We Go Sportresor driver han Poseidon Cruises, EquiTours och Palm Tree Hotel i Trelleborg.

– Vi ökar även i år och är redan förbi fjolårets resultat. Om vi får tag i rätt bolag är vi beredda att expandera ytterligare.

Text: Peter Mathsson Källa: Eivora

På nytt jobb