Annons:

Premium

Ett Hem ökar omsättningen kraftigt ”Vi ser en fortsatt stabil och mycket hög beläggning”

– Den kraftigt ökade omsättningen under 2023 beror på att vi färdigställde sista delen i vår expansion, Sköldungagatan 6, med 3 lägenheter och ett stort, välutrustat gym. I juni öppnade vi även upp vår eventverksamhet i Sköldungagatan 4 som bidrog till den ökade omsättningen, berättar Ett Hems grundare och vd Jeanette Mix för Travel News. Text: Peter Mathsson Källa: Eivora

Ett Hem består av tre hus på Sköldungagatan 2, 4 och 6 i Lärkstaden, Stockholm. Bolaget rapporterar en omsättning 2023 på 98,8 miljoner kronor, upp från 64,7 miljoner kronor föregående år. Förlusten ökade dock till 5,3 miljoner kronor från 2,1 miljoner kronor året innan.

Personalkostnaderna under 2023 var 39,4 miljoner kronor, jämfört med 26,7 miljoner kronor under 2022. Antalet anställda steg från 30 till 47. Kassan slutade på 3,1 miljoner kronor, en minskning från 4,6 miljoner kronor året innan.

– De ökade kostnaderna 2023 berodde på investeringen och färdigställandet av Sköldungagatan 6, och som konsekvens av detta högre hyreskostnader, samt av mindre investeringar i de övriga två husen, säger Jeanette Mix.

Vidare berättar hon att Ett Hem har en hög personaltäthet för att kunna erbjuda den höga standarden och servicenivån, vilket återspeglas i en marknadsledande REVPAR – intäkt per tillgängligt rum ­– och en relativt hög andel personalkostnad. 

– Nu går vi in i en period av förvaltning och förfining av produkten. Vi ser en fortsatt stabil och mycket hög beläggning – vilket gör att bemanningen är mer stabil. Sammantaget innebär detta att vi ser fram emot en god lönsamhet under 2024, förklarar Jeanette Mix.