Annons:

Premium

Bengt-Martins framgångsrecept: ”Nöjda gäster återkommer”

– Det är väldigt trevligt att se att omsättningen är på väg åt rätt håll och att kurvan är på väg uppåt, säger VD Mikael Forsell. till Travel News.

I bokslutet för 2023 ökade Bengt-Martins omsättningen till 65,4 miljoner kronor, en markant ökning från omsättningen 2022 på 52,4 miljoner kronor och 2021-års omsättning på 25,2 miljoner kronor. Vinsten på 252 000 kronor för 2023 var dock lägre än 2022-års resultat på 2,05 miljoner kronor. Antalet anställda ökade från åtta till 10 personer, samtidigt som personalomkostnaderna steg från 4,17 miljoner kronor till 6,74 miljoner kronor. Utdelningen för 2023 ökade kraftigt till nio miljoner kronor, jämfört med 2022 års utdelning på tre miljoner kronor. Kassan låg på 28,68 miljoner kronor vid årets slut, en minskning från 30,85 miljoner kronor året innan.  – Jag vill påstå att utvecklingen kommer av att vi har medarbetare som gör rätt saker och fokuserar på det vi är bra på, förklarar Mikael Forsell som tillträdde som VD i april i år.  Vi är bra på svenska och norska fjällen samt kryssningar. Har man duktiga och kompetenta medarbetare med erfarenhet och stor kunskap så skapar det förtroende från gästerna. Har man fått till förtroendekapitalet så skapar det nöjda gäster som väljer att återkomma gång på gång.

Det ökade intresset för fjällsemestrar har flera förklaringar, menar han.

– Pandemin förde med sig att man ville göra fler saker tillsammans med familjen. Finns det något härligare än att spendera en aktiv dag med familjen för att senare krypa in i ett härligt boende och bara ta det lugnt för att senare äta något gott. Det i kombination med att våra danska gäster gillar att komma till oss och att det är väldigt prisvänligt för dem.

Intresset för fjällen kommer definitivt att hålla i sig, spår Mikael Forsell.

  Efter att ha jobbat i Branäs i nästan tre år och sett den utvecklingen, de storstilade planer som finns där samt det ökade intresset så vidhåller jag absolut detta. Tittar vi lite längre norrut, till Sälen, så kan vi även där läsa om storstilade planer. Vi kommer fortsatt att höra ifrån nöjda gäster och det är precis det allting handlar om. Det är gästerna som är våra chefer och det kommer vi aldrig att tumma på.

Text: Peter Mathsson

Källa: Eivora

 

Profilbild av Mikael Forsell
Vd: Mikael Forsell