Annons:

Premium

Åsby Hotell skördar frukterna av långsiktig arbete

– Det vi ser nu är resultatet av ett långsiktigt arbete, säger hotellchef Rickard Westerbergh, Åsby Hotell, till Travel News. Vi har byggt till, renoverat och lagt mycket tid på att bygga ett starkt team med fokus på rutiner, gästbemötande och kvalitetssäkring – och förstås att ha kul på jobbet. Text: Peter Mathsson Källa: Eivora

Bokslutet för 2023 visar att hotellet i Hallstahammar nådde en omsättning på närmare 21 miljoner kronor, en ökning från 2022-års omsättning på 19,3 miljoner. Vinsten blev 679 000 kronor, jämfört med vinsten för 2022 på 573 000 kronor.

Den ökade omsättningen följs även av ökade personalkostnader som uppgick till 7,3 miljoner kronor jämfört med 5,6 miljoner 2022. Vid årets slut var bolagets kassa 3,6 miljoner, en markant förbättring från 1,7 miljoner 2022.

Travel News granskar och analyserar varje år runt 2 500 företags bokslut med data från Eivora och Bolagsverket.

Företaget räknas därmed som en Top performer inom hotellbranschen, vilket innebär att resultatet är bättre än hälften konkurrenterna. Vinsten mäts både på marginal och på faktiskt resultat.

– Att växa och bygga varumärke i den här branschen tar tid och kräver tålamod samtidigt som man behöver näsa för vilka investeringar som behöver göras, förklarar Rickard Westerbergh. Det är lätt att det far iväg och blir fräsiga firmabilar och dyra mobiltelefoner, när det som egentligen behövs kanske är ett nytt ventilationssystem i köket.

Under 2024 upplever Åsby Hotell en liten nedgång.

– Samtidigt hittar nya gäster hit och vi får allt fler återkommande gäster. Vi känner oss rejält taggade inför framtiden och med vårt läge nära E18 och samtidigt goda förbindelser med tåg och buss är det enkelt för företag med utspridda kontor att mötas hos oss.

Text: Peter Mathsson Källa: Eivora

Reservation & Ticketing Agent – Copenhagen
Sista ansökningsdag:
30 september 2024