Annons:

Premium

Abisko Mountain Lodge redovisar stark omsättningstillväxt ”Vi har nästan alltid fullt”

– Det har gått bra i ganska många år. Och den främsta förklaringen är att vi får behålla våra medarbetare, vilket ofta inte är fallet på säsongsorter. Det ska vara trevligt att arbeta hos oss, säger Kristoffer Borg, tillförordnad vd, till Travel News.

Abisko Mountain Lodges bokslut för 2023 visar en omsättning på 24,3 miljoner kronor jämfört med omsättningen för 2022 på 20,5 miljoner kronor. Resultatet för året blev 872 000 kronor i vinst, en ökning från 655 000 kronor i vinst 2022.

Personalomkostnaderna för 2023 uppgick till 10,15 miljoner kronor, en ökning från 8,23 miljoner kronor året innan. Bolagets kassa förbättrades under perioden och låg på 3,48 miljoner kronor, vilket är mer än en fördubbling jämfört med 2022 då kassan låg på 1,38 miljoner kronor.

– Vi har 53 bäddar och det är nästa alltid fullt, möjligtvis med undantag för början av maj, berättar Kristoffer Borg. En del, framför allt svenskar, återkommer, medan andra är på genomresa. Under oktober-november är det fullt fokus på norrsken. Vi har de allra bästa förutsättningarna för att se norrsken eftersom Abisko är så nederbördsfattigt.

Ibland kan man till och med se norrsken från anläggningens restaurang men annars räcker det med promenad på fem minuter från lobbyn.

– Jag är uppvuxen i Luleå så jag har sett norrsken åtskilliga gånger men det är fortfarande fascinerade att se hur himlen dansar.

Abisko Mountain Lodge har stängt från slutet av oktober till slutet av november och från tionde maj till midsommar.

Text: Peter Mathsson

Källa: Eivora

På nytt jobb