Annons:

Premium

American Airlines satsar på Europa

Sommaren 2024 börjar American Airlines flyga mellan Philadelphia och Köpenhamn, Nice respektive Neapel. Av: Linda Iliste

American Airlines, som ingår i flygbolagsalliansen One World med bland annat Finnair, British Airways och Iberia, väljer att satsa på Europa. 

Under sommaren 2024 ska man rulla ut tre nya, dagliga rutter från Philadelphia International Airport, det av flygbolagets nav där återhämtningen efter pandemin varit långsammast. 

En av de nya rutterna kommer att gå till Kastrup i Köpenhamn. De andra två kommer att gå till Nice och Neapel. Man kommer även att börja flyga mellan Dallas-Forth Worth och Barcelona.

De nya rutterna är ett tydligt brott mot den pandemistrategi som rullades ut 2020. Då valde American Airlines att sluta flyga till städer som Berlin och Prag. I stället valde man att fokusera på till exempel Heathrow, som är British Airways nav, och Madrid, som är Iberias nav. 

Det bakomliggande skälet sägs vara en kombination av dumpade biljettpriser på inrikesflyg i USA och rekordstora vinster på flygningar över Atlanten. 

På nytt jobb