Annons:

Efterfrågan på hotellmarknaden fortsatt stark – Pandox slår analytikernas förväntningar

Hotellfastighetsbolaget Pandox redovisar ett driftöverskott om 1.025 miljoner kronor för det andra kvartalet 2023 (999). Utfallet var 5 procent högre än analytikernas genomsnittliga förväntan som var 979 miljoner kronor enligt en sammanställning gjord av Infront. De totala intäkterna uppgick till 1.774 miljoner kronor (1.482) jämfört med väntade 1.624 miljoner kronor.

Ebitda-resultatet blev 977 miljoner kronor (970) jämfört med väntade 938 miljoner kronor.

Från fastighetsförvaltning var driftnettot 806 miljoner kronor, jämfört med förväntningar på 783 miljoner kronor.

Efterfrågan i hotellmarknaden var stark under det andra kvartalet. Starkast relativ förbättring noterades i Tyskland förklarat av en aktiv mässkalender och ett ökat affärsresande.

Det skriver hotellfastighetsbolaget Pandox PNDX B 0,00% vd Liia Nõu i rapporten för det andra kvartalet.

Hon skriver vidare att Bryssel utvecklades väl med en tydligt ökad mötesefterfrågan och ett fritidsresande på en god nivå.

Storbritannien och Norden var som tidigare stabila på en hög nivå med en stark snittprisutveckling.

Vid utgången av det andra kvartalet uppgick Pandox belåningsgrad till 46,7 procent och ränteteckningsgraden på rullande tolv månader var 3,2 gånger.

Inför hösten ser Pandox potential för ett ökat affärsresande framförallt i Tyskland. Detsamma gäller internationellt resande som fortfarande har en bit kvar till 2019 års nivåer.

– Den asiatiska återöppningen efter pandemin har gått relativt långsamt och inresandet från bland annat Kina och Japan till Europa är fortfarande på en låg nivå. En förklaring, som även gäller det internationella resandet totalt sett, är att flygkapaciteten fortfarande inte är fullt återställd. En positiv faktor på kort sikt är svaga valutakurser i Storbritannien, Norge och Sverige som bör stimulera till ett ökat internationellt inresande till dessa marknader, skriver Liia Nõu i ett pressmeddelande.

Kommentarer är stängda.

Account Manager Sales – Sweden & Finland
Sista ansökningsdag:
23 september 2024
Reservation & Ticketing Agent – Copenhagen
Sista ansökningsdag:
30 september 2024