Annons:

Premium

Strejk i säkerhetskontrollen ger inga pengar tillbaka vid missad flight

En flygplatsstrejk rycker allt närmare och berör säkerhetskontrollerna på Arlanda, Landvetter och Bromma. Skulle du missa ditt flyg är risken stor att du inte får tillbaka pengarna. - Eftersom det inte är troligt att flygen ställs in blir det tyvärr konsumenten som drabbas, säger Hanna Bornstedt, vägledare vid Konsumentverket till Di. Men har du bokat en paket- eller charterresa är du skyddad.

”Det man kan kräva tillbaka är flygskatten”

Resenärer på Arlanda, Landvetter och Bromma flygplats riskerar att missa sina flyg om Transportarbetareförbundets hot om strejk blir verklighet. Strejken rör nämligen bemanningen vid säkerhetskontrollerna och inleds den 3 juli om inte parterna då har kommit överens om de framtida lönenivåerna inom inom säkerhets- och bevakningsbranschen. 

– Det man kan kräva tillbaka är flygskatten och eventuella andra avgifter som flygbolaget inte behöver betala när du inte flyger med dem. Men det är ingen hög summa, förklarar Hanna Bornstedt, vägledare vid Konsumentverket till Di.

Har du däremot bokat en paketresa, med både flyg och hotell, har du större möjligheter att få ersättning eftersom du då skyddas av paketreselagen.

På nytt jobb