Annons:

Premium

Köpenhamn vill stänga uteserveringar vid 22.00

En knapp majoritet i Köpenhamns teknik- och miljönämnd vill minska tiden för uteserveringar i Köpenhamn, så barer och caféer måste stänga för uteservering vid 22.00 under söndagar till torsdagar. Text: Janne Sundling

Danska TV2 Kosmopol rapporterar att en knapp majoritet med SF, Socialdemokratiet, Alternativet och De konservative, står bakom stängningen. Medan Enhedslisten, Radikale Venstre ocvh Venstre röstade mot..

Nämnden har nu enats om en modell där hela staden – förutom Metropolzonen, Kødbyen och Nyhavn – måste stänga för uteservering klockan 22 från söndag till torsdag.

– I SF tycker vi att det är rättvist att man kan gå och lägga sig klockan 22 på en vardag och få åtta timmars sömn innan jobbet, även om man bor nära en bar, säger Astrid Aller (SF) till TV 2 Kosmopol:

– Det är inte för att vi stänger nattlivet – folk kan bara gå in. Men vi måste hitta en balans där de olika sätten att använda staden kan mötas.

Förslaget ska nu ut på remiss, där Aller förväntar sig ”mycket remissvar”, varefter förslaget måste behandlas i nämnden igen.

På nytt jobb