Annons:

Premium

Diplomathuset byter ägare – familjen fortsätter som hotelloperatör

Hotel Diplomat, ett av Stockholms mest anrika hotell, byter fastighetsägare. Familjen Malmström som startade hotellet 1917 säljer huset till Anders Bodin Fastigheter. Text: Janne Sundling

Fastigheten omfattar 5 600 kvadratmeter fördelat på 130 rum och en välkänd restaurang. Ett nytt tjugoårigt hyresavtal för hotell och restaurangen har signerats i samband med ägarbytet.

– Mina syskon och jag har en gedigen historia i fastigheten och är fortsatt en långsiktig hyresgäst med Hotel Diplomat som kommer fortsätta vara en blomstrande hotell- och restaurangverksamhet och kommer vidareutvecklas ytterligare tillsammans med vår nya hyresvärd, säger Anna Cappelen, ordförande i Hotel Diplomat AB till Fastighetsvärlden.

Anna Cappelen, arbetande styrelseordförande och delägare i Hotel Diplomat och Villa Dagmar.

Familjen har även haft hotellverksamhet i Åre under 40 år fram till 2014 då dessa avyttrades. Familjen driver utöver Diplomat även Villa Dagmar på Nybrogatan och kommer fortsättningsvis verka och expandera som hotelloperatör.

Ny ägare är Anders Bodin Fastigheter, som även äger bland annat Nobis Hotel på Norrmalmstorg, Värdshuset Stallmästaregården och Tändstickspalatset i centrala Stockholm.

– Vi tackar familjen Malmström för förtroendet att förvalta deras familjeklenod och ser fram emot ett nära samarbete med säljaren i arbetet med att utveckla byggnaden, säger Carl Bodin vice vd på Anders Bodin Fastigheter.

På nytt jobb