Annons:

Premium

Winn satsar på hotell på Öckerö

Winngruppen satsar nu på nytt hotell på Öckerö i Göteborgs norra skärgård. Tillsammans med fastighetsbolaget Tornstaden ska de bygga Långesand Havshotell i Öckerö kommun.

”Vi är stolta och glada över tilldelningen och ser fram emot att förverkliga vår vision kring Långesand Havshotell”

Winn Hotel Group och Tornstaden har tagit fram det vinnande förslaget för det destinationshotell som ska bli en ny mötesplats i den unika skärgården. Byggstart beräknas ske vid årsskiftet 2023/2024.

Västkustmiljön inbjuder till möten i Göteborgsområdet och hotellet riktar sig både till privatgäster, affärsresenärer och konferenser. Hotellet ska sätta Öckerö på kartan som destination för långväga gäster och skapa mötesplats för bofasta i Öckerö kommun. 

– Vi är stolta och glada över tilldelningen och ser fram emot att förverkliga vår vision kring Långesand Havshotell. Med havet och Västkusten som utgångspunkt vill vi skapa en genuin upplevelse av Västkusten som lockar människor från när och fjärran, säger Anders Junger, koncernchef för Winn Hotel Group.

Anders Junger är vd på Winn.

Winn utvecklar nya hotell i storleksklassen 200 rum även i Norrköping och centrala Södertälje.

”Genomförande av projektet bedöms bidra till att befästa Öckerö kommun som ett tydligt besöksmål samt främja den lokala besöksnäringen. Utbyggnaden av Öckerö Spa och hotell blir en naturlig förlängning av befintliga verksamhetsområden”, skriver kommunen i marktilldelningen. 

Området för Öckerö Spa och hotell är beläget på norra Öckerö i nära anslutning till Hälsöbron. 

– Som helhet är norra Öckerö inne i en expansiv fas där såväl hamnen som närliggande industrier och bostadskvarter utvecklas, konstaterar kommunen.

På nytt jobb