Trots en prisnivå som smärtar för de flestas plånböcker gör hyllade Noma förluster. Den som beställer sommarmenyn i år får betala 3 000 danska kronor för maten och 1 800 för vinmenyn (ca 6 700 SEK totalt).
Fjolåret gav ändå en förlust på 1,69 miljoner danska kronor (ca 2,4 miljoner SEK), enligt bokslutet. 2020 gjorde de en mindre vinst.
Under pandemin tog de emot 10,9 miljoner i pandemistöd från staten.
Noma rankades som världens bästa i Worlds 50 Best Restaurants list och har tre Michelinstjärnor.
Senast Noma gick med förlust var 2017 när chefskocken Rene Redzepi stängde den tillfälligt för omgörning av konceptet.
”Under nuvarande omständigheter har företagets resultat och ekonomiska utveckling varit tillfredsställande. Företaget räknar med ett förbättrat resultat i år”, skriver de i årsredovisningen.
En kommentar