Annons:

Premium

Crafted Collection – ny hotellkedja i Sverige

Glöm boutiquehotell, nu är det crafted hotels som gäller. Åtminstone om Johan Michelson, VD BWH Hotel Group Skandinavien får bestämma. - Vi vill samla handplockade hotell som satsar på upplevelsen som ett hantverk, jämfört med det mer industrialiserade som andra varumärken erbjuder. Det är inte traditionella lyxhotell med guld och marmor utan en annan sorts lyx vi eftersträvar, säger han till Travel News.

”Varje hotell ska bli en destination i sig.” 

I den nya kedjan ingår bland annat Frantz vid Slussen, Kung Carl på Stureplan och nyöppnade Ruth i Vasastan. Båda i Stockholm. Men Johan har precis varit i Danmark och presenterat det nya konceptet för hotellägare i Köpenhamn och Århus och mött stort intresse. 

Målet är en grupp på 20 hotell i Skandinavien. Förhoppningen är förstås att hotellen ska få bättre intäkter och lägre kostnader än om de får gäster via OTA:erna. 

Planen är också att varje hotell ska bli en destination i sig. 

Konceptet Crafted Collection finns redan i andra delar av världen sedan drygt ett år. Det är utvecklat av WorldHotels som Best Western förvärvade för några år sedan. Crafted har till skillnad från sin internationella konkurrenter Preferred Hotels, Small Luxury Hotels och Leading Hotels of The World faktiskt representation i Norden i form av säljare och kontor. 

Målet är förstås att locka internationella gäster, men Johan påpekar det uppenbara. 

– 80 procent av hotellgästerna i Sverige är från Sverige, det ska vi inte glömma bort. Men målet med crafted är en större andel internationella gäster. Därför är det viktigt med internationell representation.   

På nytt jobb