Under sin tid som chef på Mandarin Oriental Hotel Group i London och New York lärde han sig att allt går att lösa. Från helikopter till flygplatsen via lila elefanter vid barnfotograferingar och kravet att leva i en annan tidszon. Det handlar bara om att acceptera prislappen.
– Jag har lärt mig att inte säga nej till någon.
Hur undviker man missar med kräsna gäster?
– I bolaget jag jobbade tidigare löste man det genom att två eller tre chefer kollade allt innan gästen kommer. Det handlar om att dela ut rätt information. Men fel kan alltid uppstå.
Vi pratar också om den stora ökningen av hotellrum i Göteborg, minst 2300 rum väntas de närmaste åren.
– Alla kommer inte att överleva. Det är väldigt många rum. När Liseberg är stängt och Håkan Hellström inte är på Ullevi kommer det att vara för många rum. Ett annat problem är att det är svårt att hitta medarbetare. Det är inte alltid det fräckaste att jobba på hotell. Duktiga kockar och bartenders söker sig till coola restauranger och mindre cocktailbarer.
Stadens mål är att dubbla antalet kommersiella gästnätter till 9 miljoner.
– Det är inget fel på målen, men de måste vara realistiska. Göteborg är inte en sommarstad utan en eventstad. Det måste finnas ett ständigt flöde av människor om vi ska nå kommunens mål.
Intervjun gjordes i början på juni.