Annons:

Ny hållbar kebab till Stockholm

Kristider till trots – nu öppnar restaurangen Le Kebab i Stockholm, men fokus på ekologiskt och grönt.

Bakom satsningen står Philip Örtegren, grundaren av Phil’s Burger, samt Mario och Charbel Hammo, som driver den cocktailbaren Pharmarium och Stortorgskällaren i Gamla Stan.

– När man äter kebab hos kommer man att känna sig överraskad och få upp ögonen för en maträtt som vi anser ofta tyvärr är alltför underskattad. Kan man göra hamburgare på ett innovativt sätt så ser vi inga hinder till varför kebaben inte skulle kunna få samma uppmärksamhet. Vi kommer att servera kebab i världsklass, säger Philip Örtegren, grundare Le Kebab.

Stort fokus ligger på det ekologiska och menyn kommer att vara till 80 procent ”grön”, med råvaror av hög kvalitet. På Le Kebab görs allt från grunden och brödet bakas av dem själva. Le Kebab har som mål att öppna ett 20-tal restauranger under de närmaste fem åren i Stockholm. Premiäröppningen sker med corona-restriktioner i åtanke.

– Vi har sköna sittplatser ute, en meny för take-away samt även beställning av mat för hemleverans vilket underlättar oavsett om man håller sig hemma eller tar sig ut, säger Philip Örtegren.

Le Kebab kommer att öppna den 24 april på Upplandsgatan 51 i närheten av Odenplan.

2 kommentarer

  1. Travel & Food News: Ska restauranger vara en ny kategori i Travel News?
    • Reporter: Travel News mål är att skriva om hela reseindustrin och i den ingår krogar.