Finalisterna i Årets Kock 2018 har en kunnig och erfaren jury att övertyga med kockprofiler som Daniel Berlin, Frida Ronge, Paul Svensson, Malin Söderström och Tommy Myllymäki. För sjätte året i rad medverkar även Prins Carl Philip, beskyddare av Årets Kock, under finalens andra dag.
Tävlingsmomenten är till stor del hemliga för de tävlande. Därför kommer även juryn för respektive tävlingsmoment kommuniceras först när tävlingen startar och två jurymedlemmar är bortplockade ur listan nedan för att inte avslöja något i förhand.
Juryns ordförande är Stefan Karlsson. Juryn bedömer matlagningsmomenten utifrån smak och presentation. Det finns även en metodjury som tittar på de tävlandes mise en place, hygien och handlag i tävlingsköken.
Jury Årets Kock 2018
- Adam Dahlberg, Adam & Albin
- Alexander Sjögren, Mutantur
- Daniel Berlin, Daniel Berlin Krog
- Daniel Höglander, Aloë
- Filip Fastén, Årets Kock 2014, Agrikultur
- Frida Ronge, TAK
- Henrik Norström, Lux restauranger
- H.K.H. Prins Carl Philip
- Håkan Thörnström, Thörnströms kök
- Jacob Holmström, Gastrologik
- Jonas Dahlbom, Årets Kock 1996, Parks and Resorts Furuviks Havskrog
- Jonas Siljehammar, vd Visita
- Magnus Ek, Oaxen
- Malin Söderström, Restaurangen Moderna Museet och The Fishery
- Mathias Dahlgren, Matbaren och Rutabaga
- Niklas Ekstedt, Ekstedts
- Patrik Hansson, vd Arla Sverige
- Paul Svensson, Fotografiska och ReTaste
- Sayan Isaksson, NŪ
- Stefan Karlsson, Årets Kock 1995, SK Mat & Människor och Götaplatsgruppen
- Stefano Catenacci, Hovtraktör, Operakällaren
- Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008, Lilla Ego
- Tommy Myllymäki, Årets Kock 2007, Svenska Brasserier och Julita Wärdshus
- Ulrika Brydling, Brydlings
- Viktor Westerlind, Årets Kock 2009, Frantzén