- Anders Johnsson, Rejmes restaurang, Örebro
- Andreas Johansson, Bar Nombre och Le Nom, Stockholm
- Danny Falkeman, Restaurang Etoile, Stockholm
- David Lundqvist, Grand Hôtel Saltsjöbaden, Saltsjöbaden
- Jesper Bogren, Kungsportshuset matbar/The concept, Göteborg
- Jonas Alvin, Stångs magasin, Linköping,
- Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm,
- Ludwig Tjörnemo, Operakällaren, Stockholm
- Luqaz Ottosson, Restaurang ROT, Norrlanda
- Magnus Persson, Stureplansgruppen, Stockholm
- Marcus Jansson, Knut Bar, Stockholm
- Marie Skogström, Mat & Vin Slottsparken, Malmö
- Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg
- Niklas Pallgren, Kämpasten, Sigtuna
- Peter J Skogström, Mat och Vin Slottsparken, Malmö
- Petter Johansson, Restaurant Frantzén, Stockholm
– Man är mätt och go efter den här dagen. Det märks på maten som vi har fått äta att det är ett rutinerat gäng som är med och tävlar i år. Vi har fått smaka många intressanta rätter med mycket bra smaker och kombinationer. Det känns som att vi utifrån detta kommer hitta åtta riktigt bra finalister, säger Stefan Karlsson, juryns ordförande, Årets Kock 1995, SK Mat & Människor och Götaplatsgruppen.
Den poäng som de tävlande fått under dag 1 följer med till dag 2, men kommer inte att redovisas.
Årets Kock – SM i professionell matlagning är Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling. Tävlingen omfattar en digital uttagning, ett kval där 32 kockar tävlar dag 1 och 16 går vidare till dag 2. 8 kockar tar sig till finalen som hålls 28-29 september i Kungl. Tennishallen, Stockholm.
2 kommentarer