Annons:

Sexton fortsätter tävla i årets kock idag

Efter en lång dag med teoriprov, råvarukännedom och upplagning av tävlingsbidrag är det nu klart vilka 16 kockar som går vidare till andra kvaldagen i Årets Kock 2018 – SM i professionell matlagning. I dag avgörs vilka 8 som kniper en finalplats, följ tillkännagivandet live onsdagen den 20 juni kl 15.30.

  1. Anders Johnsson, Rejmes restaurang, Örebro
  2. Andreas Johansson, Bar Nombre och Le Nom, Stockholm
  3. Danny Falkeman, Restaurang Etoile, Stockholm
  4. David Lundqvist, Grand Hôtel Saltsjöbaden, Saltsjöbaden
  5. Jesper Bogren, Kungsportshuset matbar/The concept, Göteborg
  6. Jonas Alvin, Stångs magasin, Linköping,
  7. Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm,
  8. Ludwig Tjörnemo, Operakällaren, Stockholm
  9. Luqaz Ottosson, Restaurang ROT, Norrlanda
  10. Magnus Persson, Stureplansgruppen, Stockholm
  11. Marcus Jansson, Knut Bar, Stockholm
  12. Marie Skogström, Mat & Vin Slottsparken, Malmö
  13. Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg
  14. Niklas Pallgren, Kämpasten, Sigtuna
  15. Peter J Skogström, Mat och Vin Slottsparken, Malmö
  16. Petter Johansson, Restaurant Frantzén, Stockholm

Man är mätt och go efter den här dagen. Det märks på maten som vi har fått äta att det är ett rutinerat gäng som är med och tävlar i år. Vi har fått smaka många intressanta rätter med mycket bra smaker och kombinationer. Det känns som att vi utifrån detta kommer hitta åtta riktigt bra finalister, säger Stefan Karlsson, juryns ordförande, Årets Kock 1995, SK Mat & Människor och Götaplatsgruppen.

Den poäng som de tävlande fått under dag 1 följer med till dag 2, men kommer inte att redovisas.

Årets Kock – SM i professionell matlagning är Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling. Tävlingen omfattar en digital uttagning, ett kval där 32 kockar tävlar dag 1 och 16 går vidare till dag 2. 8 kockar tar sig till finalen som hålls 28-29 september i Kungl. Tennishallen, Stockholm.

2 kommentarer

  1. Anonym: 16 är dom som tävlar idag - rubriken stämmer inte!
    • Redaktionen: Nu har vi ändrat. Tack för korr.