Scandic Täby har de senaste åren genomgått en omfattande renovering där fasaden fräschats upp och befintliga rum, badrum och allmänna ytor fått helt ny inredning. I tillägg har ett nytt restaurangkoncept, Köksbaren, öppnat och erbjuder nu förutom frukost även lunch och a la carte-servering på kvällen.
Någon budget för projektet och vad det kostar står det som vanligt inte en rad om i pressmeddelandet.
Så här skrev Dagens Industri förra veckan om hotellbolaget: ”Det senaste året har hotellbyggandet rullat på i god fart och antalet tillgängliga rum har det senaste året ökat med 6-7 procent jämfört med det första kvartalet föregående år. Ökningen har skett trots att efterfrågan på hotellrum i Stockholm bara ökade med 1 procent det senaste året. Glappet mellan utbud och efterfrågan ledde till att intäkten per tillgängligt hotellrum föll med 9 procent under januari och februari. Enligt branschorganisationen Visita berodde det främst på att beläggningsgraden gick ned.”