Restaurangernas försäljningsvolym ökade med 2,3 procent under februari 2018 jämfört med samma månad föregående år. Den största uppgången hade trafiknära restauranger som ökade med 15,0 procent.
Hälften av restaurangkategorierna uppvisade positiv utveckling av försäljningsvolymer under februari månad. Högst utfall hade trafiknära restauranger (15 procent), lunch- och kvällsrestauranger (4,6 procent) samt kafeér och konditorier (3,5 procent). Svagast utveckling hade personalrestauranger (-3,7 procent). Försäljningsutvecklingen i löpande priser för den totala restaurangbranschen ökade med 5,6 procent i februari, jämfört med samma månad föregående år.
Restaurangindex är ett index som publiceras varje månad. Statistiken gör det möjligt att följa omsättningsutvecklingen i restaurangbranschen, kategori för kategori. Uppgifterna tas fram i samarbete mellan Visita, Dagligvaruleverantörernas Förbund (DLF), Svensk Cater och Statistiska centralbyrån (SCB).
Den totala restaurangmarknaden uppgick 2017 till cirka 132,9 miljarder kronor inklusive moms.