Med svenska säsongsanpassade råvaror, ekologiska och Krav-märkta produkter samt fisk och räkor från hållbara bestånd på menyn lovar SJ nu att höja kvalitén på maten ombord på tågen.
– Den mat och dryck som serveras ombord utgör en mycket viktig del i vårt erbjudande till kunderna. Intervjuer med resenärerna visar att vällagad mat av hög kvalitet är vad som efterfrågas. Därför känns det jätteroligt att kunna erbjuda ett helt nytt matkoncept, med godare, nyttigare och mer modern mat, säger Ewa Nordling, produkt- och konceptansvarig på SJ i ett pressmeddelande.
Det nya utbudet i bistron bygger på små rätter och rätter som kan kombineras, enligt pressmeddelandet. Utöver det finns också ett par varmrätter, några alternativ som är gluten- och laktosfria/vego samt ett smörgåssortiment med allt från vegetariska wraps till danska smörrebröd. Det ska också finnas fler färskvaror än tidigare, liksom ett nytt spännande utbud av ekologiskt godis, choklad, snacks och grönsaker med dipp.
SJ har arbetat med det nya matkonceptet sedan hösten 2014.