Annons:

Emanuel Tärnqvist. Foto: Pressbild

Emanuel Tärnqvist ny executive chef för Operakällaren 

Emanuel Tärnqvist har utsetts till Executive Chef för Operakällaren och tillträder samtidigt som kulinarisk ledare för hela Operahuset.

Emanuel Tärnqvist är klassiskt skolad i det franska köket och har tidigare arbetat i både Australien och Paris. År 2015 återvände han till Sverige och inledde ett nära samarbete med Daniel Höglander. Tre månader senare öppnade de den prisbelönta restaurangen Aloë, som stoltserat med två stjärnor i Guide Michelin. Efter nästan ett decennium som kreativa parhästar tog duon förra sommaren över det kulinariska ansvaret för Operakällaren. Nu kliver Emanuel Tärnqvist vidare i rollen som Executive Chef och får samtidigt ett övergripande ansvar över det kulinariska uttrycket i hela Operahuset. Det framgår av ett pressmeddelande.

–Mitt och Daniels mål när vi tog över Operakällaren förra sommaren var att öppna upp huset på ett nytt sätt och skapa en plats där människor möts och delar oförglömliga stunder. Vi har kommit en lång bit på vägen – och nu ser jag fram emot att fortsätta utveckla köket och vara första kulinariska ledaren på Operakällaren att ta två stjärnor, säger Emanuel Tärnqvist. 

 

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna