Emanuel Tärnqvist är klassiskt skolad i det franska köket och har tidigare arbetat i både Australien och Paris. År 2015 återvände han till Sverige och inledde ett nära samarbete med Daniel Höglander. Tre månader senare öppnade de den prisbelönta restaurangen Aloë, som stoltserat med två stjärnor i Guide Michelin. Efter nästan ett decennium som kreativa parhästar tog duon förra sommaren över det kulinariska ansvaret för Operakällaren. Nu kliver Emanuel Tärnqvist vidare i rollen som Executive Chef och får samtidigt ett övergripande ansvar över det kulinariska uttrycket i hela Operahuset. Det framgår av ett pressmeddelande.
–Mitt och Daniels mål när vi tog över Operakällaren förra sommaren var att öppna upp huset på ett nytt sätt och skapa en plats där människor möts och delar oförglömliga stunder. Vi har kommit en lång bit på vägen – och nu ser jag fram emot att fortsätta utveckla köket och vara första kulinariska ledaren på Operakällaren att ta två stjärnor, säger Emanuel Tärnqvist.