Annons:

Kvinna vann mot SAS – får full ersättning: 250 euro

En kvinna från Öland vann en tvist mot SAS efter att hennes flyg från Stockholm till Kalmar ställts in.

Flygbolaget beslutade att boka om henne till en tidigare avgång, vilket de nu måste betala dubbel ersättning för, det var Ölandsbladet först att rapportera om.

Kvinnans tänkta avgång blev inställd och Sas hade bokat om henne till en tidigare flygning samma dag.

För det blev hon kompenserad med 125 euro, vilket var halva beloppet av biljetten. När en flygning på 1500 kilometer eller kortare ställs in och passageraren erbjuds ombokning som resulterar i en försening på mindre än två timmar, har flygbolaget rätt att reducera kompensationsbeloppet med 50 procent, vilket SAS gjorde.

Men kvinnan nöjde sig inte där, utan anmälde händelsen till Allmänna reklamationsnämnden (Arn) och får nu dubbel kompensation istället.

SAS saknade grund för att halvera ersättningen, eftersom att ombokningen av de inställda flyget resulterade till en tidigare ankomst än planerat, inte en försening rapporterar SVT.

”När som i detta fall passageraren anländer tidigare till den slutliga bestämmelseorten än enligt ursprunglig resplan har flygbolaget däremot inte rätt att reducera ersättningen”.

Allmänna reklamationsnämnden stödjer sig på ett EU-domstolsbeslut och uppmanar SAS att fullt ut tillmötesgå kundens krav och betala den totala ersättningen – alltså 250 euro till kvinnan.

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna