Annons:

Premium

Supernovan Hotell Laponia ökar även på somrarna

– Det var ett bra år 2023 och tillväxten fortsätter även 2024 då vi ser ut att landa på en omsättning på över 90 miljoner, säger vd Kristofer Lundström till Travel News.' Text: Peter Mathsson Källa: Eivora

”Det är kombination med låg personalomsättning och en stark affärsledning ger marginal”

– Det var ett bra år 2023 och tillväxten fortsätter även 2024 då vi ser ut att landa på en omsättning på över 90 miljoner, säger vd Kristofer Lundström till Travel News.

Bokslutet 2023 för Hotell Laponia i Arvidsjaur visar en betydande ökning av omsättningen till 84,5 miljoner kronor från 73,5 miljoner för 2022. Resultatet landade på imponerande 9,2 miljoner jämfört med 2022-års blygsamma vinst på 103 000 kronor. Det innebär att Laponia är en Supernova i branschen, alltså bättre än 90 procent av sina konkurrenter.

Travel News granskar och analyserar varje år runt 1 500 företags bokslut med data från Eivora och Bolagsverket.

– Vi har haft en stabil tillväxt under många år med undantag för Covid. Därefter har marknaden återhämtat sig extremt starkt. Vi har alltid haft en stark vinter med bilindustrin och exklusiv eventverksamhet med internationella gäster genom direktflyg från flertalet tyska destinationer till Arvidsjaur flygplats. Omsättningsökning beror dock till största grad till en ökad försäljning under perioden april–november.

Enligt Kristofer Lundström har hotellet i många år återinvesterat i förbättringar och höjning av standarden som har givit resultat i kundnöjdhet.

– Det i kombination med låg personalomsättning och en stark affärsledning ger marginal, säger han.

Text: Peter Mathsson Källa: Eivora