Annons:

Bättre förbindelser i Europa med nya tågrutter

Snart blir det lättare att resa med tåg mellan Tyskland, Frankrike och Spanien. Flera statliga järnvägsoperatörer har meddelat nya rutter de kommande månaderna. 

I december introduceras ett samarbete som överbryggar det som länge ansetts vara den ”förlorade länken” mellan två av Europas viktigaste huvudstäder, Berlin och Paris. 

Då går startskottet för en ny rutt mellan Berlin Hauptbahnhof och Paris Gare de L’Est i regi av statliga tyska järnvägen Deutsche Bahn och franska motsvarigheten SNCF. 

Det blir en daglig avgång i varje riktning via Strasbourg, Karlsruhe och Frankfurt med restiden på strax under åtta timmar.

Ett par månader senare, i april 2025, hoppas även spanska högastighetståget Renfe Alta Velocidad länka samman Barcelona med Toulouse. 

Blir rutten godkänd kommer den att ta ungefär tre och en halv timme och på vägen stanna i Girona, Figueres, Perpignan och Carcassonne. 

Bekräftas tidtabellen man ansökt om kommer rutten även att ansluta med andra länkar i Madrid, Zaragoza, Tarragona, Valencia, Lleida alternativt Castellón.

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna
På nytt jobb